Een heerlijke frisse soep, gebaseerd op tuinbonen en erwten. Een hint van munt en tijm maakt dat dit een echte zomerse soep is en het verrassende zoete tintje komt van de combinatie venkel en peer. We maken in deze soep geen gebruik van melkproducten en of dierlijke bouillons, deze verfrissende soep is dus een heerlijk veganistische soep.
Ui, prei, venkel, conference peer, olijfolie, doperwten, tuinerwten, munt, tijm.
Vegan kippenbouillon: Mais maltodextrine, zeezout, zonnebloemolie, uienpoeder, gist, rietsuiker, nootmuskaat, kurkuma, champignons, selderijblad.
Kan sporen van gluten bevatten.
KJ
Kcal
Vetten
Verzadigd
Koolhydraten
Suikers
Eiwitten
Zout
Per 100g
178,52
57,85
0,61
0,06
9,60
3,54
2,53
1,10
Per Portie
321,33
104,13
1,09
0,10
17,27
6,38
4,55
1,99
Vandaag serveren wij voor jullie een heerlijke pasta met verse huisgemaakte pesto van zwarte olijven, zongedroogde tomaten en basilicum met gepocheerde kip, tomaat en sperziebonen.
Pasta is een algemeen bekend gerecht dat iedereen wel kent. Waar de pasta exact vandaan komt en door wie het is geïntroduceerd is nooit officieel vastgelegd en daar zijn vele meningen over. Er zijn bronnen die beweren dat Marco Polo na een ontdekkingsreis vanuit Azië pasta introduceerde, maar er zijn ook bronnen waarbij de geschiedenis van de pasta terug gaat tot de tijd van de Romeinen. De Romeinen beschouwden de pasta als een geschenk van de Goden. De benaming macaroni stamt af van 'maccarini, wat in het italiaans betekent 'met kracht tot een deeg gevormd. Dit werd gedaan met de voeten en niet met de handen.
Rond de 17e eeuw werd pasta enkel met olijfolie of kaas gegeten, maar medio de 18e eeuw werd er in Napels voor het eerst tomatensaus toegevoegd aan de pasta. degene die dit heeft bedacht heeft een goude zet gezet.
Tomatensaus, water, kippendij, zwarte olijf, zout, stabilisator (E579), basilicum, 49% zongedroogde tomaat,44% plantaardige olie (zonnebloem, olijf), zout, knoflookgranulaat, knoflook, azijn, kappertje, 0,3% kruiden, voedingszuur (citroenzuur [E330]), knoflook, ui, olijfolie.
Glutencrij (Kan sporen van gluten bevatten) Sojavrij, Lactosevrij.
KJ
Kcal
Vetten
Verzadigd
Koolhydraten
Suikers
Eiwitten
Zout
Per 100g
200,92
188,06
14,09
3,10
7,41
5,32
8,86
0,16
Per Portie
301,92
188,06
14,09
3,10
7,41
5,32
8,86
0,16